IT- ÉS ADATBIZTONSÁG

IT Audit

Egy általános vagy bizonyos területre fókuszált IT Audit során részletes képet adunk a megrendelőnek a cége aktuális informatikai állapotáról, esetleges működési kockázatairól. A kockázatelemzést követően ajánlásokat teszünk a megfelelő IT környezet kialakítására.

IT biztonság tanácsadás

Az IT biztonságot a szakértők napjaink egyik legnagyobb kihívást jelentő területeként tartják számon. A hatékony megelőzésre, komplex védekezésre ma már minden cégnek szüksége van. Hogyan határozzuk meg cégünk biztonsági szintjeit, valamint az ehhez szükséges folyamatokat? Ebben segítünk Önnek.

Vírusvédelmi megoldások

Cégünk a Panda Security, valamint a Kaspersky Lab és az ESET termékeit ajánlja ügyfelei részére. Ügyfeleink legkülönbözőbb IT rendszereinek megbízható és biztonságos védelmét kínáljuk több éves tapasztalattal, terméktámogatással. A megfelelő védelmi technológiák kiválasztásához tanácsadást, műszaki támogatást, illetve magas rendelkezésre állást biztosítunk.
Alkalmazási területek:

Tűzfalrendszerek

Egy vállalat életében az adatok védelme stratégiai fontosságú, melynek alapeleme a tűzfalrendszer, mely az internetről érkező kártékony programok (pl. trójai, exploit és kémprogramok), behatolási kísérletek belső hálózatra történő bejutását akadályozza meg. A tűzfal egyéb feladatokat is ellát, például dinamikus routing, internet forgalom szabályozás, tartalomszűrés, VPN, SSL dekódolás, weboldalak szűrése (URL szűrés), vírusvédelem, megkerülő alkalmazások felismerése, sávszélesség korlátozás.
Cégünk számtalan referenciával rendelkezik tűzfalrendszerek kiépítésével kapcsolatban, Palo Alto Next-Generation, Zyxel, Cisco, MikroTik termékcsaládok esetében is.

Sérülékenység- és behatolás vizsgálat (Etikus hack)

A sérülékenység vizsgálat (etikus hackelés) az adott vállalat vezetői által célzott és engedélyezett (legális) támadás, mely az adott hálózat (hálózatok) hiányosságainak és sebezhető pontjainak feltárásával rámutat a rendszer biztonsági réseire. A titoktartás legmagasabb szintjén elvégzett behatolási vizsgálatról részletes jegyzőkönyvet készítünk, mely tartalmazza a biztonsági rések javítására szolgáló javasolt intézkedéseket.

Adatmentés

Az üzemeltetés keretein belül alapszolgáltatás az adatmentés ügyfeleink részére. Eseti megbízásokkal SMART adatmentést, adatmentési metodikák kidolgozását is vállaljuk. Igény esetén tudunk helyszínen vagy távoli eléréssel mentést végezni, műszaki feltételeket biztosítani.

Adat visszaállítás

A nem fizikai sérülések okozta adatvesztések esetén adat visszaállítási szolgáltatással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

GDPR dokumentáció készítése

Cégünk vállalja a jogszabályoknak megfelelő GDPR szabályzat készítését közeli határidővel, betanítással és konzultációval együtt. Igény esetén adatvédelmi tisztviselőt (DPO) is biztosítunk.

Adatvédelmi tisztviselő (DPO) delegálása

A jogszabály értelmében különleges személyes adat kezelése esetén (pl. egészségügyi adatok, szakszervezeti tagság) kötelező az adatvédelmi tisztviselő kinevezése. Különleges adatok kezelésének a hiányában is ajánlott lehet a kinevezés a szükséges jogszabályi megfelelés biztosítása végett. Cégünk az előírások szerinti adatvédelmi tisztviselő delegálásában is áll ügyfelei rendelkezésre.